HEM KURSER & FÖREDRAG TINNITUS KONTAKT    
 

Tinnitus

Många är vi som har skadat vår hörsel på något sett och fler blir vi framöver. Jag har flera års erfarenhet av att leva med tinnitus och vara ljudöverkänslig efter en arbetsskada. Tankarna som kommer när man drabbas kan variera.

Som medlem i Hörselskadades förening i Lund, har jag fått ta del av andra personers upplevelser och svårigheter för att hitta tillbaka och känna sig accepterad i samhället. Jag själv har de senaste åren hittat min inre självkänsla och självbild tillbaka efter att ha låtit ljuden bestämma över mig. Nu är det jag som bestämmer över ljuden. Det handlar bland annat om att hitta en balans mellan ljud, tystnad och aktiviteter för att må bra och där det sista är vägledande.

Jag har satt ihop två föredrag som jag kallar:

"Att leva ett bra liv med tinnitus"

Att leva ett bra liv med tinnitus

 


"Bilder som stärker mitt inre"

Tanken till detta har vuxit då jag sett många som tappat sitt självförtroende då de har haft svårt att stoppa de negativa tankar som dyker upp vid en stor förändring. Jag har själv hittat mitt sätt att fånga närvaron igen med hjälp av naturen samt vackra och tänkvärda bilder.

Det är min förhoppning att jag ska kunna dela med mig av mina erfarenheter nu och hur man fångar en stunds närvaro och lugn. Jag kommer att prata om den grundspänning som många tinnitusdrabbade har med spänningar i nacke och rygg. Vi behöver både fysisk och mental avspänning.

Genom bildspelen med vackra bilder skapar stunden en må bra känsla där man låter 4 sinnen i stället för 5 samverka. Man utgår från de resurser man har och ger dem en god näring. Detta föredrag passar även bra för andra som vill stanna upp en stund och fundera över de förändringar som man möter och måste ta sig igenom under livet. Varje föredrag anpassas efter respektive målgrupp.

Vill du veta mer om tinnitus så gör ett besök på HRF:s hemsida.www.hrf.se


 
AKTUELLT  
  2017  
   
 


 
     
 
 
     
   
  Jag samarbetar med Mentor AB.
Läs mer www.mentorab.se
 
   
   
   
   
     
ingelaludvig.se  |   Ingela Ludvigsson   |   Glumslöv   |   076 104 77 60   |   info@ingelaludvig.se